Klik op de afbeelding om op de Nikon School site te kijken
Basic - Natuurfotografie
Moeder Natuur organiseert in samenwerking met Van Ingen Photographics een workshop, speciaal voor u! Meer lezen? Klik op de afbeelding
Basic - Macro fotografie
Wie het kleine niet fotografeert, is het grote niet weerd...
Expert - Druppel op Druppel fotografie
Een druppel als sculptuur
Next Step - Nacht Fotografie
Wij tonen u het licht in het donker...
Expert - Foto Fun - Inspiration 2
Inspireren, Fotograferen, Creëren...
Expert - Foto Fun - Light Painting
Schilder uw eigen foto's...

VAN INGEN PHOTOGRAPHICSVIPLOGO100

Aanmeldformulier Next Step Cursussen en Workshops

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

 

LET OP! Door inzending van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van en akkoord te gaan met de cursus en workshop voorwaarden van Van Ingen Photographics

Klik hier voor de cursus en workshop voorwaarden

 

  Refresh Captcha  
  

NEXT STEP WORKSHOPS

Een Next Step workshop kiest u vooral als u de basiseigenschappen van uw camera kent. Begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO waarden zijn u al wel bekend, maar misschien heeft u nog geen mogelijkheid gehad om deze uitgebreid toe te passen. Of misschien heeft u al wel met deze gereedschappen kunnen werken, maar zoekt u nog naar meer informatie of onderwerpen. Kijk daarom gerust of er een workshop voor u bij zit en mocht u vragen hebben, dan bent u van harte welkom om deze te stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze cursus kost:

€ 179,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

“De beste foto is altijd de foto die je nog moet nemen.”

Uit deze zin kunt u twee conclusies trekken: 1) Streef altijd naar iets nieuws, en 2) Leer van de foto’s die je tot nu toe genomen hebt. Om het uiterste uit uw foto te halen, moet u uw camera dus zo compleet mogelijk beheersen. Wij hebben daarom goed nieuws voor u: Leren fotograferen houdt nooit op! Er is altijd een nieuwe uitdaging om aan te gaan!

Onze cursus Next Step – Digitale Spiegelreflex gaat juist daar verder, waar een basiscursus ophoud. Door middel van uitgebreidere informatie, vernieuwende foto opdrachten en de voorbeeld foto’s die wij tijdens elke les nemen, leren wij u verder te kijken dan de gevestigde paden en dagen wij u uit om uw creativiteit zo ver mogelijk tot uiting te brengen! “Er zijn geen regels, alleen mooie foto’s” (Ansel Adams).

Voor wie is deze cursus?

Heeft u een basiscursus gevolgd voor uw digitale spiegelreflex camera en wilt u niet stil blijven staan? Wij vullen graag uw kennis aan met nieuwe informatie en inspiratie.

Wat wordt er behandeld?

In deze cursus geven wij graag antwoord op vragen die in basiscursussen bijna nooit aan bod komen. Waarom gebruiken wij een F-getal voor het diafragma? Wat is scherpte en wanneer heb ik de maximale scherpte in mijn foto bereikt? Hoe benut ik de informatie die in mijn foto staat? Hoe bescherm ik mijn foto’s als ik ze publiceer? Veel informatie die u nodig zal hebben in uw volgende stappen in de fotografie. Natuurlijk houden wij het niet bij theorie alleen, want tijdens de uitdagende foto opdrachten (die wij elke volgende les klassikaal behandelen), wordt u uitgedaagd om uw creativiteit maximaal te benutten. Ook gaan wij elke les door middel van foto opstellingen laten zien hoe de camera zich gedraagt onder diverse omstandigheden en leert u deze naar uw eigen hand te zetten. Veel uitdaging in een korte tijd dus! Wie weet tot snel!

Wat heb ik voor deze cursus nodig?

Voor deze cursus heeft u een digitale spiegelreflex camera met een zoomlens met een standaard bereik (bijv. 18-55mm) nodig. Natuurlijk zijn alle andere accessoires welkom en zeker te gebruiken tijdens onze foto opstellingen.

Ik heb een andere camera, kan ik ook meedoen?

Jazeker. Hou er wel rekening mee dat deze cursus is opgezet voor de digitale spiegelreflex camera. Als uw camera echter ook is voorzien van volledig handmatige bediening (M stand, Handmatige scherpstelling), verwisselbare lenzen en een flitsschoen, dan is de kans zeer groot dat u mee kan doen. Mocht u twijfelen, neem dan gerust contact met ons op.

Ik heb een vraag over deze cursus, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Les 1 Les 2 Les 3 Tijden Locatie
Dinsdag 3 september 2019 Dinsdag 10 september 2019 Dinsdag 17 september 2019 19:30-22:30 uur Almere

Deze cursus kost:

€ 129,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

“Een foto zegt meer dan duizend woorden”, maar niemand heeft gezegd dat zij de waarheid moeten spreken…

Adobe Photoshop Elements kan nog zoveel meer dan alleen het optimaliseren van een foto! Nadat u het maximale uit uw foto heeft gehaald, kunt u deze namelijk betrekken in de mooiste ontwerpen! Uw creativiteit krijgt dus een hele nieuwe dimensie in uw computer, waarbij uw fantasie nog de enige grens is. In deze volgende stap van de fotobewerking maken wij u graag bekend in deze ongelimiteerde wereld van de fotobewerking. Laat anderen ook bekend worden met de creatieve ideeën in uw hoofd! Wie weet tot snel!

Voor wie is deze cursus?

Als u graag uw foto’s wilt gebruiken in originele bewerkingen, of uw fantasie graag de vrije loop wilt geven, zal deze cursus u de gereedschappen geven om deze tot uiting te brengen. Tijdens deze cursus zal u uitgebreid bekend raken met het gebruik van Adobe Photoshop Elements.

Wat wordt er behandeld?

Tijdens deze drie uitdagende lessen, laten wij niet alleen de meerwaarde van een RAW bestand zien, maar leert u ook in een paar prikkelende bewerkingen uw foto’s tot een fantastisch eindproduct te verwerken. Hierbij maken wij gebruik van een groot aantal gereedschappen van Adobe Photoshop Elements. Onderwerpen als Lagen, vormen, filters, effecten en teksten passeren hierbij allemaal de revue, om u te helpen vorm te geven aan uw mooiste fantasieën.

Wat heb ik voor deze cursus nodig?

Voor deze cursus heeft u een zo recent mogelijke laptop (Mac of PC) met hierop ook een zo recent mogelijke versie van Adobe Photoshop Elements nodig. Natuurlijk kunt u met een oudere versie laptop en Photoshop Elements ook meedoen. Het kan bij oudere versies echter wel zo zijn dat niet alle stappen in de bewerking ondersteund worden.

Heeft u Adobe Photoshop Elements (nog) niet aangeschaft? Geen probleem, van de Adobe site kunt u een gratis probeer versie downloaden. Let wel op: Deze is beperkt te gebruiken, dus installeer deze niet te vroeg!!!

Ik heb een ander programma, kan ik toch meedoen?

Deze cursus is speciaal geschreven voor Adobe Photoshop Elements. Dit omdat dit programma gigantisch veel mogelijkheden heeft en toch overzichtelijk genoeg is voor de gemiddelde consument. Heeft u Adobe Photoshop CS of CC, dan is deelname zeker mogelijk, omdat de termen en gereedschappen hierin nog uitgebreider aanwezig zijn. Hou er wel rekening mee dat sommige gereedschappen op een andere plaats te vinden zijn.

Andere programma’s (zoals Adobe Lightroom, Faststone Image Viewer, Picasa, Aperture, Iphoto, GIMP, etc.) hebben vaak een geheel andere opzet/ doel en worden daarom in deze cursus niet ondersteund.

Ik heb een vraag over deze cursus, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Les 1 Les 2 Les 3 Tijden Locatie
Donderdag 11 juli 2019 Donderdag 18 juli 2019 Donderdag 25 juli 2019 19:30-21:30 uur Hilversum
Vrijdag 27 september2019 Vrijdag 4 oktober 2019 Vrijdag 11 oktober 2019 19:30-21:30 uur Amersfoort

Deze workshop kost:

€ 79,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

“Simpel is niet hetzelfde als eenvoudig.”

Heeft u, net als velen, uw eigen webshop opgestart? Gefeliciteerd! Om uw website onderscheidend te maken van andere webwinkels en om de kosten interessant te houden, zal u merken dat het al snel prettig is om zelf foto’s te maken van uw producten. Een natuurgetrouwe foto is dan zeer belangrijk en dan blijkt ineens dat het veel meer inhoud dan “even een fotootje maken”. De kleuren van uw product moeten er wel goed op uitkomen! Eten moet er smakelijk uitzien! En hoe voorkom ik nu die lastige schaduwen? Geen probleem, want wij helpen u graag op weg naar een professioneel resultaat! In onze workshop Next Step – Productfotografie, staan we stap voor stap stil bij de opbouw van een representatieve weergave van uw product. Neem daarom gerust uw product mee naar de workshop* (mits mogelijk, natuurlijk*)! Onze workshopleider kan u tijdens de workshop dan een goed advies geven over de benodigde accessoires, de instellingen in de camera, hulpmiddelen en belichting om uw product zo mooi mogelijk vast te leggen! Wie weet tot snel!

*= Is uw product te groot, of niet verplaatsbaar? Dan komen wij toch gewoon naar u toe! Informeer gerust naar de mogelijkheden van een persoonlijke cursus. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor meer informatie.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is vooral interessant voor de werknemer of zzp-er die een product op de foto moet zetten met een natuurgetrouwe weergave. Ook voor fotografen/ bedrijven die een studio opstelling moeten aanschaffen of deze al gebruiken, kunnen wij waardevolle tips geven, die u op de juiste weg helpen. Wij laten het volledige traject van de productfotografie zien, waardoor u eventueel de juiste keuze qua apparatuur kan maken en deze goed leert te gebruiken

Wat wordt er behandeld?

Tijdens deze workshop gaan wij voor een natuurgetrouwe weergave van het onderwerp. Vaak wordt er dan gekozen voor een neutrale (witte) achtergrond. Omdat schaduwen dan vaak storend kunnen werken, zullen wij u laten zien hoe u een zo wit mogelijke, schaduwvrije achtergrond krijgt. Ook zien wij nu steeds vaker de trend ontstaan dat men graag de bedrijfskleuren hierbij betrekt. Natuurlijk zullen wij ook hier oplossingen voor bieden, door extra aandacht aan de sfeer in de foto te geven. Ook geven wij antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn hotspots en hoe voorkom ik ze?
  • Welk licht past het mooiste bij mijn product?
  • Welke instellingen doe ik in mijn camera?
  • Hoe krijg ik “kleurechte” foto’s?
  • Heb ik alle accessoires die ik nodig heb voor mijn product?

Heeft u zelf ook nog vragen? Ze zijn allemaal welkom bij deze workshop. Wij hopen u snel de hand te schudden!

Wat heb ik nodig?

Voor deze workshop heeft een digitale spiegelreflex camera met een zoomlens met een standaard bereik (bijvoorbeeld 18-55mm). Voor zeer kleine onderwerpen (zoals juwelen) kan het interessant zijn om gebruik te maken van een macrolens (voor de workshop niet noodzakelijk). Omdat we uitgaan van een (kleine) studio opstelling is het gebruik van een statief aan te raden. Heeft u een camera flitser? Neem deze gerust mee, ook deze kan namelijk betrokken worden in de opstelling.

In deze volgende stap in de fotografie gaan wij er van uit dat u de basiskennis van de fotografie (zoals het gebruik en instelling van het diafragma, de sluitertijd en de ISO waarde) al op zak hebt.

Ik heb een andere camera, kan ik ook meedoen?

Jazeker! Deze workshop is ook te volgen met andere camera’s. Uw camera moet in ieder geval voorzien zijn van een aansluiting voor een losse opzetflitser* en handmatige instellingen (M stand, handmatige scherpstelling).

*= Alleen veel voorkomende aansluitingen (alle zgn. middencontact aansluitingen en Sony aansluitingen). Op sommige systeem camera’s zitten aansluitingen die alleen op die serie voorkomen. Deze worden niet ondersteunt tijdens deze workshop. Twijfelt u? Neem gerust contact met ons op! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om uw vraag te stellen!

Ik heb een vraag over deze workshop, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Datum Tijden Locatie
Donderdag 4 juli 2019 19:30-22:30 uur Almere
Woensdag 28 augustus 2019 19:30-22:30 uur Amersfoort

Inloggen