A4 BFB Header

Deze cursus kost:

€ 79,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

"Uw foto verdient de beste weergave!"

Omdat we tegenwoordig iets kunnen doen wat we vroeger niet konden, namelijk het optimaliseren van de foto, is de computer een belangrijk aanvullend gereedschap geworden voor de digitale fotograaf. Wij laten daarom aan de puristen onder ons (de fotografen die graag de foto zonder wijzigingen uit de camera willen hebben) graag zien dat het optimaliseren niet de integriteit van de foto aantast! Sterker nog, omdat de camera de foto al bewerkt, is het bijna zelfs een noodzaak. Vroeger was het de laborant die onze negatieven optimaliseerde, nu kunnen wij dat doen.

Omdat er natuurlijk nog veel meer mogelijk is om een foto zo mooi mogelijk te presenteren, zullen wij in deze cursus ook stap voor stap andere handelingen en termen laten zien, die u de basis leren van een uitgebreid programma als Adobe Photoshop Elements. Zijn onderwerpen als pixels, bestandsformaten, lagen, histogram, of verscherpen u nu nog een raadsel? Geen probleem! Wij leggen het graag uit! Wij hopen u snel de hand te kunnen schudden tijdens één van onze cursussen!

Voor wie is deze cursus?

Heeft u ook een digitale camera waarmee u mooie foto’s maakt? Dan zal het gebruik van een bewerkingsprogramma al snel om de hoek komen kijken. Iedere enthousiaste fotograaf die dus nu nog te weinig weet over het optimaliseren en bewerken van zijn/ haar foto’s is welkom om mee te doen.

Wat gaan we doen?

Tijdens de twee lessen van deze cursus, staan wij aan de hand van Adobe Photoshop Elements stil bij de basis van het bewerken. Daarom zullen we natuurlijk laten zien waar een digitaal bestand uit bestaat en hoe je deze het beste kan opslaan om de mooiste resultaten te presenteren. Zowel de camera als de software bieden hierbij een aantal hulpmiddelen, zoals het Histogram, om te helpen voorkomen dat we hierbij informatie verliezen. Hoe u dit gereedschap kan benutten en wat het inhoud, laten we graag zien. Andere onderwerpen die voorbijkomen zijn:

  • Het verscherpen van een foto zonder daarbij te ver te gaan
  • Het ijken van de monitor
  • Het afdrukken van foto’s en de daarvoor benodigde instellingen
  • Het verwerken van meerdere bestanden
  • Enz…

Wat heb ik voor deze cursus nodig?

Om deze cursus te volgen heeft men een zo recent mogelijke laptop (Mac of PC), met een zo recent mogelijke versie van Adobe Photoshop Elements nodig. Oudere modellen Laptops en oudere versies kunnen natuurlijk ook meedoen, maar hou er rekening mee dat er door de versies heen wel wat wijzigingen zijn geweest in de mogelijkheden en de lay-out van de software. Dit kan betekenen dat sommige functies in oudere versies niet altijd op dezelfde plek zitten, of zelfs helemaal niet aanwezig zijn.

Heeft u nog geen Adobe Photoshop Elements? Geen probleem! U kunt op de Adobe site een gratis probeer versie downloaden. Hou er wel rekening mee dat deze beperkt te gebruiken is, dus installeer deze zo kort mogelijk voor aanvang van de cursus!

Ik heb andere software, kan ik toch meedoen?

Als u bijvoorbeeld een Adobe Photoshop CS of CC versie op uw laptop heeft staan, is het zeker mogelijk om mee te doen. Sommige functies zitten echter op een andere plek, maar dit mag de pret niet drukken…

Andere programma’s (Adobe Lightroom, Picasa, FastStone Image viewer, Canon Digital Photo Professional, Nikon Capture NX-D, enz.) worden helaas niet ondersteund in deze cursus. Uiteraard hebben we hier zeker de kennis voor in huis, maar doordat er een te groot verschil in opzet is, zou het vertragend werken om deze programma’s ook deel te laten nemen. Mocht u toch graag meer uitleg over uw programma willen hebben, neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke cursus.

Ik heb een vraag over deze cursus, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Les 1  Les 2  Tijden  Locatie   
Donderdag 17 september 2020 Donderdag 24 september 2020 19:30-21:30 uur Amersfoort AANMELDEN
Woensdag 6 januari 2021 Woensdag 13 januari 2021 19:30-21:30 uur Almere AANMELDEN

Inloggen