A6 BM Header Optie 1

Deze workshop kost:

€ 49,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

“Wie het kleine niet fotografeert, is het grote niet weerd?”

Zo stellig willen wij het nu ook weer niet zeggen. Dat zich daarentegen een hele nieuwe wereld opent, als je heel dichtbij gaat fotograferen, dat toch zeker wel! Alles waar je normaal gesproken voorbij loopt en als vanzelfsprekend beschouwd, wordt ineens interessant bij deze geweldige vorm van fotografie! Wij maken u graag bekend met de wereld op de vierkante centimeter en vertellen u stap voor stap welke keuzemogelijkheden u heeft bij het maken van uw foto. Zo laat u details zien die u normaal met het blote oog niet ziet. Al uw vragen kunt u direct stellen aan de workshopleider die met u mee op pad gaat. Een mooie foto zit tenslotte in een klein hoekje!

Voor wie is deze workshop?

Heeft u een digitale spiegelreflex camera en wilt u graag eens zeer dichtbij fotograferen? Dan bent u van harte welkom bij deze workshop!

Wat gaan we doen?

Tijdens deze uitdagende workshop gaan wij op zoek naar kleine onderwerpen. In de natuur is vaak een enorm aanbod van deze miniatuur wonders, waar wij maar al te vaak aan voorbij lopen. Deze workshops worden dan ook in verschillende natuurgebieden gehouden, die elk hun eigen flora en fauna bevatten. In elk jaargetij kan de hobbyfotograaf zijn hart ophalen aan deze interessante vorm van fotografie. Dat bij het vastleggen van al dit natuurschoon, de instellingen in de camera enorm belangrijk zijn, staat als een paal boven water. Daarom laten wij u op een eenvoudige manier zien hoe u zelf de uitstraling van uw foto bepaalt, bijvoorbeeld sfeervol, of natuurgetrouw. Stap voor stap laten wij u vervolgens zien hoe u de foto opbouwt. Van compositie, via hulpmiddelen, naar instellingen, alles komt voorbij.

Wat heb ik nodig voor deze workshop?

Voor deze workshop maakt u bij voorkeur gebruik van een digitale spiegelreflex camera met een macrolens of tussenringen. Omdat elke trilling van onze handen en verplaatsing van de camera zichtbaar is op de foto, raden wij ook aan om een statief mee te nemen. Heeft u dan ook nog een draadontspanner of een afstandsbediening, dan bent u uitstekend voorbereid. Natuurlijk weten wij niet of moeder natuur last zal hebben van een huilbuitje, dus een weersbestendige tas om uw apparatuur in te stoppen, is zeker aan te raden.

Kan ik met een andere camera ook meedoen?

Jazeker! Aan deze workshop kan men met veel soorten camera’s meedoen. Uw camera moet echter wel voorzien zijn van handmatige instellingen. Bij deze workshop zal u vaak het diafragma moeten verstellen, dus uw camera moet wel een Diafragma voorkeuzestand (A of Av) en/ of een handmatige stand (M) op de draaischijf hebben. Het verdient bovendien de voorkeur om gebruik te maken van een camera die dichtbij kan fotograferen (door ingebouwde lens, of opzet lens). De eerder genoemde accessoires zoals een statief en een draadontspanner/ afstandsbediening zijn bedoelt voor een perfect resultaat. Heeft u deze accessoires niet, dan kan u natuurlijk alsnog meedoen, maar het kan betekenen dat u iets beperkt wordt in uw mogelijkheden.

Ik heb een vraag over deze workshop, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Datum Tijden Locatie  
Zaterdag 5 september 2020 08:30-12:30 uur Oostvaardersplassen AANMELDEN
Zondag 18 oktober 2020 08:30-12:30 uur Hilversum AANMELDEN
Zondag 22 november 2020 08:30-12:30 uur Leersumse Veld AANMELDEN

Inloggen