Geen licht = goed licht

Juist als het donker wordt, is het tijd om je camera erbij te pakken!

Onderwerpen te over!

Heb je geen mooi onderwerp om te fotograferen, of even geen inspiratie? Wij maken onderwerpen uit het niets en laten je precies zien hoe!

Schilderen met licht

Het enige wat je nodig hebt, is een donkere omgeving en een lange sluitertijd. En dan kan de lol beginnen!

Lol en leren tegelijk

Naast alle lol tijdens het fotograferen, leer je te werken met extreem lange sluitertijden en hoe het licht zich gedraagd op jouw foto. Win/ win dus!

JE HOEFT GEEN REMBRANDT TE HETEN...

...om goed te kunnen schilderen!

(Klik of druk op de pijltjes om door de onderwerpen te bladeren)

Alle details op een rij:

INHOUD

Naast onze hele snelle workshops (Druppelfotografie en High Speed fotografie) hebben wij een zeer uitdagende workshop die juist het andere uiterste van de sluitertijd verlangt. Wanneer we gaan Light Painten (= schilderen met licht), zullen we juist lange, tot extreem lange sluitertijden moeten gebruiken om ons prachtige creatie vast te kunnen leggen. Deze workshop wordt dus letterlijk door duisterheid omhult. En dan kan de creativiteit beginnen! Alle soorten lampjes en lampen zijn bruikbaar, van LED, tot zaklampjes. Natuurlijk beginnen we eenvoudig, door middel van één klein zaklampje. Bij elke volgende foto breiden we het uit, en laten we je stap voor stap zien hoe het licht zich gedraagd en hoe je met heel eenvoudige middelen de mooiste effecten kan bereiken! Op het laatst komen er zelfs dino's en andere creaties op onze foto's terecht!
Heb je dus even geen inspiratie, of heb je geen onderwerpen om te fotograferen? Maak ze dan zelf! Ga ook met ons mee op pad in het donker, en meld je nu snel aan! Wie weet tot snel!

Wil je nog verder gaan met Light Painten na deze workshop? In de Masterclass Light Painting die wij verzorgen voor Nikon School, belichten wij een klassieke auto en zijn omgeving met één enkele lamp! Waanzinnig mooie resultaten zonder gebruik van een studio! Klik of druk op de knop hieronder om naar deze workshop te gaan op de Nikon School site.

Ga naar nikon schoolmasterclass light painting
VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

Kort gezegd, is deze workshop voor iedereen die lol wil hebben met zijn camera en de basis van de fotografie onder de knie heeft. Hoewel de focus ligt op het ontdekken van nieuwe en uitdagende onderwerpen, zullen wij de techniek van de camera gebruiken om deze prachtige creaties vast te leggen. Daarom is het handig als je al weet wat een sluitertijd, een diafragma, een ISO waarde en Autofocus is en waar je deze kan vinden in jouw camera. Natuurlijk vertellen we precies welke instellingen het beste werken, dus zal je altijd met geweldige platen naar huis gaan
Voor deze workshop raden we aan om mee te doen als je gebruik maakt van een mirrorless camera, of digitale spiegelreflexcamera, vanwege hun zeer uitgebreide mogelijkheden. Wil je graag vooraf weten wat je allemaal nog meer nodig hebt voor deze workshop? Kijk onder het volgende tabblad "Wat heb je nodig?" En twijfel je over jouw apparatuur, of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

WAT HEB JE NODIG?

Neem het volgende mee naar de workshop:

Noodzakelijke apparatuur:

  • Camera (Digitale spiegelreflex, of Mirrorless)
  • De standaard bij de camera gekochte lens (bijvoorbeeld 18-55mm, of 24-70mm)
  • Statief*
  • Draadontspanner of afstandsbediening*
  • Heb je zelf lampen/ lampjes die je graag tijdens de workshop wilt uitproberen? Neem deze gerust mee!

* = Heb je (nog) geen draadontspanner/ afstandsbediening, of statief? Laat het gerust weten! In veel gevallen is het mogelijk om er één van ons te lenen tijdens de workshop!

DATA EN TIJDEN
Datum Tijden Locatie
Donderdag 7 maart 2024 19:30-22:30 uur Utrecht
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
KOSTEN EN AANMELDEN

Deze workshop kost per persoon maar:

€ 69,00

Meldt je nu snel aan!

Aanmelden

Onder aan deze pagina vind je het aanmeldformulier. Wanneer je deze invult en op "Versturen" hebt geklikt, of gedrukt, zie je kort een groene bevestiging in beeld zodra het versturen gelukt is. Na ontvangst van je aanmelding, ontvang je binnen uiterlijk een week (meestal veel eerder) een bevestiging op het door jou op het aanmeldformulier ingevulde e-mail adres. Twijfel je of het gelukt is, of heb je na een week geen bericht van ons gehad? Laat het ons gerust weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zodra we voldoende deelnemers hebben verzameld om de workshop door te laten gaan, versturen we aan alle deelnemers een betaalverzoek via e-mail. De betaling dient voor aanvang van de workshop op onze rekening bijgeschreven te zijn. Heb je een factuur voor de betaling nodig? Geen probleem! Op het aanmeldformulier kun je dit al met een vinkje aangeven, maar natuurlijk is dit ook achteraf voor je te regelen.
Ongeveer een week voor aanvang ontvang je van ons een mail met alle details en tips voor de workshop, zoals een Google Maps link naar de locatie en geadviseerde apparatuur, zodat je goed voorbereid aan de workshop kan beginnen. Wie weet tot snel!

AANMELDEN

Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je hierboven onder het tabblad "Kosten en aanmelden"

Dank voor uw aanmelding! Hij wordt nu verstuurd. Heeft u binnen 1 week na aanmelden nog geen bevestiging via mail ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Helaas lukt het versturen niet. Zijn uw gegevens correct ingevuld? Soms is het herstarten van uw internet programma dan al voldoende. Lukt het alsnog niet? Dan kunt u ook een mail naar ons sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wanneer u bovenstaand formulier ingevuld doorstuurt, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden voor onze cursussen en workshops. Klik of druk op onderstaande knop om deze voorwaarden te lezen.
Algemene voorwaarden 
cursussen en workshops