Flitsen is geen "aparte tak van sport"

De flitser kan je heel vaak uit de brand helpen! Wij laten je graag zien hoe.

Makkelijk

Met al die extra getallen en termen lijkt flitsen soms moeilijker dan het is. Wij leggen je graag in "Normaal Nederlands" uit hoe het werkt!

Altijd bij je

Van "verstoffen in de kast", naar "altijd in je tas"! Leer ook je flitser kennen en maak kennis met je nieuwe "beste fotomaatje"!

Los, maar toch verbonden

Wist je dat de meeste cameraflitsers ook naast de camera te gebruiken zijn? Dit maakt jouw foto's nog creatiever en mooier!

"LATEN WE HET MAKKELIJK HOUDEN"

Tijdens onze workshops gebruiken we vaak flitsers.
Hieronder een paar voorbeelden

(Klik of druk op de pijltjes om door de onderwerpen te bladeren)

Alle details op een rij:

INHOUD

Een flitser is een lamp. En deze lamp doet niets anders dan het aanvullen van het licht dat je tekort komt. Niets meer, niets minder. Makkelijk, toch? Als dit je uitgangspunt is, wordt alles spontaan een stuk logischer en makkelijker. En dan blijkt het werken met een flitser ineens niet zo moeilijk meer te zijn. Natuurlijk heb je dan nog steeds te maken met al die termen en getallen die er op je flitser staan. Maar ook die worden van het ene moment op het andere veel begrijpelijker, zodra we ze hebben verklaard. Aan het begin van deze workshop gaan we daarom eerst even kijken waar je de flitser allemaal voor kan gebruiken, en hoe je die gaat instellen. Laten we hem op de camera staan, of zetten we hem ergens anders neer? Gaan we alles handmatig instellen, of is een automaat in deze situatie misschien handiger? Hebben we hulpmiddelen die het maken van de foto makkelijker maken? Richten we de flitser op het onderwerp, of laten we hem van de muur of het plafond weerkaatsen? En waar ga je dat allemaal instellen? Hoe werkt dit nou samen met jouw sluitertijd, diafragma en ISO waarde? Je ziet, best wel veel vragen die vaak allemaal op hetzelfde moment door je hoofd kunnen gaan. Nadat we per situatie keurig op een rijtje hebben gezet welke keuze de slimste is, gaan we het daadwerkelijk in de praktijk brengen. Niets leert sneller dan het "voor je zien" en te proberen. Deze workshop brengt je dus niet alleen een hoop kennis over je camera en flitser, maar ook nog eens een hoop lol tijdens het proberen! Meld je nu snel aan! Wie weet tot snel!

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

Heb je al jaren een flitser in de kast liggen, maar neemt je hem nooit mee? Of heb je nog maar net een flitser gekocht en heb je geen idee wat je er allemaal mee kan? Geen probleem, deze workshop helpt je lekker op weg. Hoewel een aantal functies zeker zullen opgaan voor de ingebouwde flitser, hebben wij het tijdens deze workshop met name over de flitsers die op de camera gezet kunnen worden. Dat betekent dat zowel gebruikers van de Digitale spiegelreflexen, als Mirrorless camera's van harte welkom zijn bij deze flitsende workshop! Twijfel je over je camera, of flitser? Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

WAT HEB JE NODIG?

Neem het volgende mee naar de workshop:

Noodzakelijke apparatuur:

  • Camera met de bijgeleverde lens (bijvoorbeeld 18-55mm, of 24-70mm)
  • De flitser (losse cameraflitser/ opzetflitser)

Handig tijdens het praktijkgedeelte, maar niet per se noodzakelijk:

  • Statief*
  • Draadontspanner, of afstandsbediening*

* = Heb je één van deze accessoires niet? Laat het gerust weten! Vaak is het mogelijk om deze van ons te lenen tijdens de workshop!

Extra tip:

Vergeet niet je geheugenkaart leeg te maken (en weer terug in de camera te stoppen), en je accu's op te laden! Zo kan je zo goed mogelijk voorbereid aan de workshop beginnen.

DATA EN TIJDEN
Datum Tijden Locatie
Zaterdag 8 juni 2024 10:00-16:30 uur Almere
Zaterdag 3 augustus 2024 10:00-16:30 uur Almere
Hou mij op de hoogte VAN nieuwe data
KOSTEN EN AANMELDEN

Deze workshop kost per persoon maar:

€ 89,00

Meldt je nu snel aan!

Aanmelden

Onder aan deze pagina vind je het aanmeldformulier. Wanneer je deze invult en op "Versturen" hebt geklikt, of gedrukt, zie je kort een groene bevestiging in beeld zodra het versturen gelukt is. Na ontvangst van je aanmelding, ontvang je binnen uiterlijk een week (meestal veel eerder) een bevestiging op het door jou op het aanmeldformulier ingevulde e-mail adres. Twijfel je of het gelukt is, of heb je na een week geen bericht van ons gehad? Laat het ons gerust weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zodra we voldoende deelnemers hebben verzameld om de workshop door te laten gaan, versturen we aan alle deelnemers een betaalverzoek via e-mail. De betaling dient voor aanvang van de workshop op onze rekening bijgeschreven te zijn. Heb je een factuur voor de betaling nodig? Geen probleem! Op het aanmeldformulier kun je dit al met een vinkje aangeven, maar natuurlijk is dit ook achteraf voor je te regelen.
Ongeveer een week voor aanvang ontvang je van ons een mail met alle details en tips voor de workshop, zoals een Google Maps link naar de locatie en geadviseerde apparatuur, zodat je goed voorbereid aan de workshop kan beginnen. Wie weet tot snel!

AANMELDEN

* = Meer informatie over de aanmeldprocedure vind u hierboven onder het tabblad "Kosten en aanmelden

Dank voor uw aanmelding! Hij wordt nu verstuurd. Heeft u binnen 1 week na aanmelden nog geen mail ontvangen? neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Helaas lukt het versturen niet. Zijn uw gegevens correct ingevuld? Soms is het herstarten van uw internet programma dan al voldoende. Lukt het alsnog niet? Dan kunt u ook een mail naar ons sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wanneer u bovenstaand formulier ingevuld doorstuurt, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden voor onze cursussen en workshops. Klik of druk op onderstaande knop om deze voorwaarden te lezen.
Algemene voorwaarden 
cursussen en workshops