De juiste focus op scherpte

Scherpte bestaat tegenwoordig uit veel meer dan een lens en een sluitertijd! 

Instellen

Als fotograaf kan je veel instellen in je camera. Wij laten je zien welke instellingen allemaal de scherpte van jouw foto beïnvloeden.

Fotograferen

Ook tijdens het fotograferen kan je als fotograaf veel invloed hebben op de scherpte van jouw foto. Stap voor stap leggen we ook hier de puzzelstukjes voor je op hun plek.

Bewerken

Zelfs bij het verwerken van jouw foto, kan je de scherpte beïnvloeden. We sturen je graag om de kleine valkuilen heen!

"SCHERPTE IS ALS EEN KETTING"

De zwakste schakel bepaalt de sterkte

(Klik of druk op de pijltjes om door de onderwerpen te bladeren)

Alle details op een rij:

INHOUD
De Puzzel van de Scherpte

Vroeger was de scherpte van de foto vooral afhankelijk van hoe goed je lens was, hoe goed je scherpgesteld had, en of je de juiste sluitertijd had gebruikt. Met de huidige generatie camera's, worden er steeds meer pixels vastgelegd en kunnen we als gebruiker veel meer instellen in onze camera. Dit vraagt daarom niet alleen meer van de gebruikte lens, maar ook van de kunde van de fotograaf. Pas als alle "puzzelstukjes" op hun plaats liggen, krijgen we een echt scherpe foto. Dit begint al bij het oppakken en instellen van onze camera. Menu instellingen, zoals de ruisonderdrukking, kunnen behoorlijk roet in het eten gooien. Het goed instellen van de camera is dus bijna een "must". Maar ook tijdens het fotograferen liggen er veel struikelblokken op de loer. Welke AF instellingen je gebruikt, is bijvoorbeeld per onderwerp verschillend. En is Back button focus dan echt "de" oplossing? En welke hulpmiddelen bevatten onze camera's, of kunnen we als accessoire kopen om ons te helpen op onze weg naar een perfect scherpe foto? Wanneer we uiteindelijk onze foto in de PC gaan verwerken, kunnen we eigenschappen zoals Moiré en Aliassing tegenkomen. Wat kunnen we hiertegen doen? En zijn er nog meer valkuilen die we moeten omzeilen? Zoals je ziet dus best wel veel vragen die een serieus en volledig antwoord verdienen. Aan het eind van deze workshop heb je veel meer overzicht in jouw eigen camera, en je mogelijkheden om een zo scherp mogelijke foto te maken! Meldt je nu ook snel aan! Wie weet tot snel!

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

Scherpte is belangrijk voor alle fotografen, beginnend, gevorderd, of pro. Omdat we bij deze workshop best wel diep de camera en de fotografie induiken, is dit het best te volgen wanneer je bekend bent met de basis van jouw camera. Daarmee bedoelen we normale bediening, zoals het instellen van de sluitertijd het diafragma en de ISO waarde en wat deze termen inhouden. Ook kijken we naar diverse functies in het menu, dus is het zeker handig als je deze kan vinden en er mee om kan gaan. Natuurlijk leggen we bij elke instelling uit wat het doet, zodat je een wel overwogen keuze kan maken.

WAT HEB JE NODIG?

Neem het volgende mee naar de workshop:

Handig om mee te kijken tijdens de uitleg:

  • Camera (Digitale spiegelreflex, of Mirrorless)
  • Bij de camera geleverde lens (bijvoorbeeld 18-55mm, of 24-70mm)

Tijdens het praktijkgedeelte handig:

  • Statief
  • Draadontspanner of afstandsbediening
DATA EN TIJDEN
Datum Tijden Locatie
Zaterdag 27 juli 2024 10:00-16:30 uur Almere
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
KOSTEN EN AANMELDEN

Deze workshop kost per persoon maar:

€ 89,00

Meldt je nu snel aan!

Aanmelden

Onder aan deze pagina vind u het aanmeldformulier. Wanneer u deze invult en op "Versturen" heeft geklikt, of gedrukt, ziet u kort een groene bevestiging in beeld zodra het versturen gelukt is. Na ontvangst van uw aanmelding, ontvangt u binnen uiterlijk een week (meestal veel eerder) een bevestiging op het door u op het aanmeldformulier ingevulde e-mail adres. Heeft u na een week geen bericht van ons gehad? Laat het ons graag weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ongeveer een week voor aanvang ontvangt u van ons een mail met alle details en tips voor de workshop. In deze mail vind u ook een link voor een betaalverzoek, voor de betaling voor uw deelname aan de workshop. De betaling dient voor aanvang van de workshop op onze rekening bijgeschreven te zijn. Heeft u een factuur voor de betaling nodig? Geen probleem! Op het aanmeldformulier kunt u dit al met een vinkje aangeven, maar natuurlijk is dit ook achteraf voor u te regelen. Wie weet tot snel!

AANMELDEN

Meer over de aanmeldprocedure vind u hierboven onder het tabblad "Kosten en aanmelden".

Dank voor uw aanmelding! Hij wordt nu verstuurd. Heeft u binnen 1 week na aanmelden nog geen mail ontvangen? neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Helaas lukt het versturen niet. Zijn uw gegevens correct ingevuld? Soms is het herstarten van uw internet programma dan al voldoende. Lukt het alsnog niet? Dan kunt u ook een mail naar ons sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wanneer u bovenstaand formulier ingevuld doorstuurt, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden voor onze cursussen en workshops. Klik of druk op onderstaande knop om deze voorwaarden te lezen.
Algemene voorwaarden 
cursussen en workshops