B3 Next Step Productfotografie Header 1

Deze workshop kost:

€ 79,00

Kijk voor data onder aan deze pagina

“Simpel is niet hetzelfde als eenvoudig.”

Heeft u, net als velen, uw eigen webshop opgestart? Gefeliciteerd! Om uw website onderscheidend te maken van andere webwinkels en om de kosten interessant te houden, zal u merken dat het al snel prettig is om zelf foto’s te maken van uw producten. Een natuurgetrouwe foto is dan zeer belangrijk en dan blijkt ineens dat het veel meer inhoud dan “even een fotootje maken”. De kleuren van uw product moeten er wel goed op uitkomen! Eten moet er smakelijk uitzien! En hoe voorkom ik nu die lastige schaduwen? Geen probleem, want wij helpen u graag op weg naar een professioneel resultaat! In onze workshop Next Step – Productfotografie, staan we stap voor stap stil bij de opbouw van een representatieve weergave van uw product. Neem daarom gerust uw product mee naar de workshop* (mits mogelijk, natuurlijk*)! Onze workshopleider kan u tijdens de workshop dan een goed advies geven over de benodigde accessoires, de instellingen in de camera, hulpmiddelen en belichting om uw product zo mooi mogelijk vast te leggen! Wie weet tot snel!

*= Is uw product te groot, of niet verplaatsbaar? Dan komen wij toch gewoon naar u toe! Informeer gerust naar de mogelijkheden van een persoonlijke cursus. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor meer informatie.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is vooral interessant voor de werknemer of zzp-er die een product op de foto moet zetten met een natuurgetrouwe weergave. Ook voor fotografen/ bedrijven die een studio opstelling moeten aanschaffen of deze al gebruiken, kunnen wij waardevolle tips geven, die u op de juiste weg helpen. Wij laten het volledige traject van de productfotografie zien, waardoor u eventueel de juiste keuze qua apparatuur kan maken en deze goed leert te gebruiken

Wat wordt er behandeld?

Tijdens deze workshop gaan wij voor een natuurgetrouwe weergave van het onderwerp. Vaak wordt er dan gekozen voor een neutrale (witte) achtergrond. Omdat schaduwen dan vaak storend kunnen werken, zullen wij u laten zien hoe u een zo wit mogelijke, schaduwvrije achtergrond krijgt. Ook zien wij nu steeds vaker de trend ontstaan dat men graag de bedrijfskleuren hierbij betrekt. Natuurlijk zullen wij ook hier oplossingen voor bieden, door extra aandacht aan de sfeer in de foto te geven. Ook geven wij antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn hotspots en hoe voorkom ik ze?
  • Welk licht past het mooiste bij mijn product?
  • Welke instellingen doe ik in mijn camera?
  • Hoe krijg ik “kleurechte” foto’s?
  • Heb ik alle accessoires die ik nodig heb voor mijn product?

Heeft u zelf ook nog vragen? Ze zijn allemaal welkom bij deze workshop. Wij hopen u snel de hand te schudden!

Wat heb ik nodig?

Voor deze workshop heeft een digitale spiegelreflex camera met een zoomlens met een standaard bereik (bijvoorbeeld 18-55mm). Voor zeer kleine onderwerpen (zoals juwelen) kan het interessant zijn om gebruik te maken van een macrolens (voor de workshop niet noodzakelijk). Omdat we uitgaan van een (kleine) studio opstelling is het gebruik van een statief aan te raden. Heeft u een camera flitser? Neem deze gerust mee, ook deze kan namelijk betrokken worden in de opstelling.

In deze volgende stap in de fotografie gaan wij er van uit dat u de basiskennis van de fotografie (zoals het gebruik en instelling van het diafragma, de sluitertijd en de ISO waarde) al op zak hebt.

Ik heb een andere camera, kan ik ook meedoen?

Jazeker! Deze workshop is ook te volgen met andere camera’s. Uw camera moet in ieder geval voorzien zijn van een aansluiting voor een losse opzetflitser* en handmatige instellingen (M stand, handmatige scherpstelling).

*= Alleen veel voorkomende aansluitingen (alle zgn. middencontact aansluitingen en Sony aansluitingen). Op sommige systeem camera’s zitten aansluitingen die alleen op die serie voorkomen. Deze worden niet ondersteunt tijdens deze workshop. Twijfelt u? Neem gerust contact met ons op! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om uw vraag te stellen!

Ik heb een vraag over deze workshop, waar kan ik die stellen?

U bent met al uw vragen van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data:

Datum Tijden Locatie
Donderdag 4 juli 2019 19:30-22:30 uur Almere
Woensdag 28 augustus 2019 19:30-22:30 uur Amersfoort

Inloggen