Header Over Ons

Alco van Ingen

Even voorstellen... Alco van Ingen

Allereerst natuurlijk hartelijk welkom op mijn site. Sinds 1992 zit ik in de fotohandel en heb in een paar verschillende winkels een enorme schat aan kennis en ervaringen mogen opdoen over mijn favoriete hobby, de fotografie. In 2003 ben ik begonnen met het geven van cursussen en workshops voor mijn toenmalige werkgever. Een geweldige stap, want hierdoor kon ik precies doen waar ik het sterkste in was, namelijk mensen enthousiast maken over de fotografie in het algemeen en hun eigen camera in het bijzonder. Blijkbaar tot groot plezier van iedereen, want steeds vaker vroeg men mij waarom ik dit niet full time deed. In 2008 heb ik dan ook de stoute schoenen aangetrokken en begon ik mijn eigen bedrijf in fotografie cursussen en workshops, van Ingen Photographics. Nu, inmiddels een paar jaar later, mag ik u van harte welkom heten op deze site en bij mijn cursussen en workshops.

Mijn bedrijfsslogan is "Inspireren, Fotograferen, Creëren", een principe dat ik graag hanteer in al mijn cursussen en workshops.

Inspireren, omdat dit twee kanten opwerkt. Het mooiste deel van mijn werk vindt ik namelijk het moment waarop iemand "het licht ziet", iets wat ik graag het "Aha!" of "Oh, ja" moment noem. De inspiratie die ik geef ontvang ik dus vaak dubbel terug, een fantastische manier van werken.

Wanneer je geïnspireerd raakt om te Fotograferen, is het handig om te weten hoe je jouw creativiteit op de foto vastlegt. Door een heldere uitleg in "normaal Nederlands", wordt de vaak onoverzichtelijke theorie van het fotograferen spontaan een leuke uitdaging.

Creëren, tenslotte, omdat elke fotograaf graag zijn foto's met zijn/ haar omgeving deelt. Of je dit doet via een mooie afdruk, een (eigen) website, of op social media, je wilt je foto's er zo mooi mogelijk uit laten zien. Tijdens diverse cursussen besteed ik hier veel aandacht aan, waardoor veel deelnemers kennis maken met een hele nieuwe en creatieve manier van het delen van hun foto's!

Ik wens u veel plezier op mijn site en hoop u natuurlijk binnenkort de hand te kunnen schudden!

Alco van Ingen

Inloggen