Over Van Ingen Photographics

Eén vertrouwd adres voor al uw fotografie cursussen en workshops!

Over Alco van Ingen

Het leukste aan mijn werk vind ik het overbrengen van kennis. Vooral als je kunt zien dat bij je klant “het kwartje valt” en daardoor het enthousiasme groeit. Ineens blijken die cijfertjes en knopjes van de camera toch niet zo moeilijk te zijn als je dacht! Of spontaan krijgt een ervaren collega weer nieuwe inspiratie en ideeën! Ik kan dus na ruim 30 jaar in de fotografie nog steeds niet geloven dat ik dit mijn werk mag noemen.
Zelf ben ik, net als waarschijnlijk iedereen, begonnen met de onderwerpen die ik zelf enorm interessant vond. Ik heb dus geen gebrek aan foto’s van de dieren in de dierentuin, roofvogels en oude Amerikaanse auto’s. Het grootste plezier in mijn werk heb ik vooral gekregen toen ik voor mijzelf begon in 2008. Om nieuwe onderwerpen uit te kunnen leggen, moet je ze namelijk eerst zelf onder de knie hebben. En met het ontdekken van andere soorten fotografie, vind ik elke keer weer nieuwe inspiratie die ik mag overbrengen naar de deelnemers aan mijn cursussen en workshops.
Natuurlijk realiseer ik me ook dat ik een beetje bevoorrecht ben. Iedereen die ik mag ontmoeten, is namelijk al enthousiast over fotografie en zijn/ haar camera! Daarom vind ik het belangrijk om de techniek (voor zover nodig) te vertalen naar “normaal Nederlands” en vooral te laten zien dat de camera het gereedschap is, waarmee de fotograaf zijn / haar creativiteit vorm kan geven. Van de beginnende gebruiker, tot de ervaren professional, ik wil ze graag allemaal bereiken. 

Van Ingen Photographics

Vestigingsadres & contact gegevens

Moeflonstraat 20

1338 JC Almere

tel: 036-5351840

mob.: 06-41888799

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

K.v.K nr.: 32136482

BTW nr.: NL001974930B80

Cursus en workshop locaties

Onze cursussen, workshops en demo's worden door het hele land gegeven. Op de pagina van elke cursus of workshop treft u de plaats aan waar de betreffende cursus of workshop gegeven wordt. Na aanmelding ontvangt u gedetailleerde informatie over de locatie.

Wilt u met het openbaar vervoer naar de cursus of workshop komen? Neem gerust contact met ons op voor de dichtstbijzijnde halte of station.